Previous Next

Zanimljivosti otoka Raba

Plaže

Rab je sa svojih 30 pješčanih plaža zaista "sretan otok" s mnogim malim slikovitim uvalama, što su turisti iz cijelog svijeta prepoznali prije gotovo 125 godina. Tradicija se nastavlja i danas, kada je Rab zahvaljujući kristalno čistom, toplom i plitkom moru idealna destinacija za cijelu obitelj. Ovdje svatko može pronaći svoju idealnu plažu ovisno o vlastitim željama: na Rabu postoje nudističke plaže, usamljene uvale, plaže za pse i plaže za samce u potrazi za malo... ljubavi :)

 

Izleti

Kao u dobra stara vremena, turisti često odlaze na plaže mini taxi čamcima koji polaze iz lučice San Marino i rapske luke ili iz Škvera/Palita. Na raspolaganju su i poludnevni i cjelodnevni izleti brodom sa staklenim dnom, do obližnjih otoka Sv. Grgur i Goli, do Baške i Košljuna na Krku, ili pak do Zavratnice u podnožju Velebita. U posljednje su vrijeme sve popularniji i ribarski izleti. Omiljene destinacije su Frkanj, poluotok ljubavi s mnogo skrivenih uvala, Maman i Lopar.

 

 Zabava

Tipičan dan na Rabu započinje zdravim doručkom prije odlaska na plažu i uživanja u suncu i moru, nakon čega slijedi lagani ručak i ugodan drijemež u hladu borova. Naravno, neki će prije zalaska sunca otok rado istražiti biciklom, pješice ili čak u kajaku. Vrijeme do večere možete iskoristiti za posjet dućanima, suvenirnicama i zabavnim parkovima, a nakon uživajte u koktelu, plesu ili čak sudjelujte u izboru ljepote prije odlaska u noćne klubove.

 

Sport

Aktivni odmor nije samo način opuštanja koji potiče proizvodnju sretnih endorfina, nego i način da se upoznate s okruženjem u kojemu se nalazite i ostanete zdravi i u formi. Na vašu sreću, Rab je idealna destinacija za taj tip odmora zahvaljujući predivnoj prirodi, organiziranim turama (budite ispred turističkog ureda četvrtkom u 8 ujutro) i brojnim pješačkim i biciklističkim stazama. Putem ćete otkriti očaravajuće krajolike, stare kamene kućice i rijetke prirodne ljepote. Ne gubite vrijeme – skočite na bicikl ili unajmite kajak!

© 2018 Apartments Faflja - RAB. All Rights Reserved. Designed By 8Core Association --Sitemap