O otoku Rabu

Geografski položaj

Smješten u Kvarnerskom zaljevu između 44,41' i 44.51' sjeverne geografske širine, sretni otok Rab okružen je brojnim drugim otocima i otočićima. Poput same jadranske obale, ovaj otok dug 22 kilometra i širok 11 kilometara pruža se od sjeverozapada prema jugoistoku, a od kopna ga dijeli Velebitski kanal.

 

Klima

Vrijeme na Rabu vrlo je ugodno: topla ljeta izmjenjuju se s blagim zimama u posebnoj vrsti mediteranske klime. S otprilike 2600 sunčanih sati godišnje (što je samo 9 oblačnih dana tijekom leta), Rab je savršeno mjesto za odmor. Temperature sežu od 8 do 17 °C u travnju, pa sve do 17-28 °C u srpnju i kolovozu, uz prosječnu temperaturu mora od 25°C.
Najvažniji je podatak da je Rab otok s obiljem vode. Zato vas molimo da je pijete umjesto da je kupujete u plastičnim bocama. Tako ćete nam pomoći sačuvati okoliš u kome živimo, a koji vi volite posjećivati.

 

Flora i Fauna

Više od 30% površine otoka pokriveno je raznovrsnim biljem, od mirisnog grmlja na krškim obroncima Kamenjaka do bujnih šuma bora i hrasta u kojima obitavaju zečevi, fazani i ptice grabljivice, a na susjednom se otoku Sv. Grguru čak mogu naći i jeleni. Zbog svog tog zelenila, Rab se zove i smaragdnim otokom. 
U moru oko Lopara živi nekoliko kolonija dobrih dupina. Uz malo sreće, možda ih uspijete fotografirati i ponijeti kući najljepše uspomene. 

© 2018 Apartments Faflja - RAB. All Rights Reserved. Designed By 8Core Association --Sitemap